Le sanglier est - Traducere în română - exemple în franceză | Reverso Context

Viziunea mistrețului

Structura mistreților. Animale mari sau mijlocii Înălțimea la vârful masculilor adulți din mistreții caucazieni este în medie de cm, cu fluctuații de la 93 la cm, la femei - în medie 75 cm cm. Lungimea corpului la bărbați este cuprinsă între și cm, la femei între și cm o medie de cm.

Valoarea totală este un indicator al diferențelor rasiale. Mistreții din Europa de Vest și regiunile vestice ale Rusiei sunt mai mici decât mistreții din Caucaz și Asia Centrală. Pentru bărbații din Germania, sunt prezentate cifrele cu lungimea corpului de cm și înălțimea la viermi de 89 cm. Cele viziunea mistrețului mari sunt mistreții din Orientul Îndepărtat, dar o rasă mai mică trăiește în Transbaikalia și Mongolia.

Greutatea vie a bărbaților adulți din vecinătatea rezervației naturale din Caucaz variază de la 64 la kg, femele - de la 48 la kg în medie 68 kg, - Donaurov și Teplov, După cum puteți vedea, masculii sunt mult mai mari decât femelele.

Pacientul, în vârstă de 55 de ani, a fost rănit în cursul zilei de joi, când se afla la vânătoare. Iniţial, victima a primit ajutor medical la Spitalul din Roman, unde i-au fost cusute rănile. Bărbatul a fost internat în clinica ORL cu prognostic pozitiv. În prezent, pacientul este intubat şi ventilat mecanic. Medicii nu ştiau detalii despre atacul animalului.

Dimensiunea medie a animalelor dintr-o populație dată depinde în mare măsură de condițiile de existență și de gradul de viziunea mistrețului de către oameni. Chiar la începutul secolului actual, când au fost vânate mai puțin, animalele din Sfaturi de restaurare a vederii au avut o greutate de până la kg Markov, și cu o lungime a cozii de aproximativ 2 m fără coadă Dinnik, Odată cu creșterea pescuitului, vârsta marginală atinge o mică parte din animale.

Caracteristicile adăugării unui mistreț în comparație cu un porc domestic sunt un cap mare, cu fața lungă alungită și colanți puternici la bărbații adulți, precum și un trunchi relativ scurt și lateral aplatizat pe picioarele puternice. Un viziunea mistrețului sălbatic este caracteristic ca înălțimea la greabăn să fie vizibil mai mare decât înălțimea la sacru față înaltă. În general, partea din față a corpului dă impresia unui model mai puternic dezvoltat, comparativ cu spatele.

Lungimea capului la exemplarele mari poate ajunge până la 60 cm.

viziunea 9 la 15 ani

Circuitul adulților la adulți este de aproximativ cm. Coada are viziunea mistrețului lungime de aproximativ cm maxim 32 cmdar, spre deosebire de porcul domestic, nu este răsucită într-o spirală, ci dreaptă; când aleargă, se ridică vertical. Pe față nu există depășiri negre ale pielii, ca în S. Jumătatea superioară a suprafeței plasturelui este goală, viziunea mistrețului cel inferior este așezat cu părul scurt foarte rar.

Marginile plasturelui iese oarecum dincolo de nivelul secțiunilor adiacente ale pielii mușchiului acoperite cu păr. Urechile sunt ridicate cu capetele ascuțite. Acesta din urmă este o îngroșare a stratului de țesut conjunctiv al pielii pe părțile laterale ale pieptului și gâtului. Acesta atinge cea mai mare grosime, până la 4 cm, în regiunea umerilor și omoplatelor, subțire treptat spre spate, cap și stomac.

Kalkanul este atât de dens încât este dificil de tăiat cu un cuțit ascuțit, chiar și când este proaspăt. La tăiere, are aspectul și consistența porumbului sau a cartilajului fibros.

Afirmația potrivit căreia kalkanul reprezintă un strat de rășină pe suprafața pielii, ca urmare a frecării mistreților pe copaci, se bazează pe o neînțelegere. La femei, Kalkan nu se dezvoltă. La bărbați, devine deosebit de gros în timpul estrusului. Corpul, la fel ca cel al altor specii de porci, este acoperit cu peri, între care în sezonul rece există un caracter gros, destul de dur, dar cu toate acestea, un strat de puf ondulat cu puf în rase sudice poate fi complet absent.

Pe partea inferioară a gâtului și în spatele viziunea mistrețului, părul este îndreptat înainte spre cappe restul corpului - înapoi. Lungimea părului exterior al corpului este de aproximativ cm.

Pe partea din spate a capului, partea dorsală a gâtului și a greului, periile sunt prelungite până la cm, dar nu formează o brânză sau pieptene. Capetele părului care formează peri sunt de obicei împărțite în mai subțiri, de obicei îndoite pe părțile laterale ale periilor. Părul perilor este mai subțire la femei, comparativ cu bărbații și, de asemenea, se pare, mai subțire la mistreții occidentali în comparație cu cei din est.

Pe cap, urechi, viziunea mistrețului sub nivelul articulației șocului și carpului, părul este mai scurt și, în plus, capetele perilor nu sunt despicate. La capătul cozii, părul grosier formează o perie de până la 20 cm lungime. Colorarea generală a mistrețului în timpul iernii minus 2 miopie maro cu diverse nuanțe de la aproape negru la gri sau galben.

Lasă un comentariu Familia, Orice text, inclusiv cel mai mare Universul fiind un ansamblu de semne, înţelegerea lui implică o operaţie de decriptare conform viziunea mistrețului sistem de convenţii. Deşi simbolurile sunt plurivalente, cu atât mai mult în sisteme culturale diferite, iar uneori au chiar sensuri antagonice, există întotdeauna o modalitate de interpretare care e cea mai apropiată de Adevăr atât cât poate fi el exprimat prin mijloacele manifestării lui relative. Pentru aceasta e nevoie însă de un principiu călăuzitor, altfel multitudinea de posibilităţi e o junglă în care se pierd prin divagaţii relativizante sau refuză să intre chiar comentatori de calibru. Cu puţină imaginaţie şi inteligenţă, o astfel de interpretare se face oricând.

Porcii sălbatici din partea de vest a gamei au o culoare mai închisă. Mistreții din Caucaz și Asia Centrală sunt mai ușori. Paltonul are o culoare castaniu deschis sau închis la culoare, pe părțile inferioare ale corpului este mai deschis la culoare.

Vara este scurtă, uneori poate lipsi complet. Diferențele de nuanțe de culoare ale mistreților din diferite regiuni și de pe anumite părți ale trunchiului la un animal depind de mărimea capetelor strălucite ale perișilor, de gradul de lumină, de culoare și de densitatea pardoselii.

Lungimea mai scurtă și aproape viziunea mistrețului a părului blond determină culoarea albicioasă a capătului mușchiului și dungi ușoare de pe părțile sale, pe obraji și gât sunt deosebit de pronunțate în mistreții din Extremul Orient. Clar delimitat de zonele învecinate de pete albe și dungi în acest caz, nu se formează.

Culoarea frunții este uneori mai deschisă la culoare decât corpul, viziunea mistrețului, dimpotrivă, mai întunecată în mistreții din estul Siberiei și Orientul Îndepărtat. Zonarea părului individual pe frunte este caracteristică; secțiunea ușoară nu ocupă capătul părului, ci partea de mijloc, în timp ce baza și partea superioară a acestuia sunt de culoare neagră.

Craniul unui mistreț este moderat dezvoltat în lungime în comparație cu alte specii din partea din față și partea creierului. Lungimea craniului în cursele mici este de la la mm, la cursele mari depășește mm, iar la bărbați poate ajunge la mm.

Unele caracteristici ale craniului natura profilului fronto-facial, forma și proporțiile oaselor lacrimale, lungimea relativă a părții viziunea mistrețului sunt diferențe dintre subspecie.

Dintre incisivi, primele două perechi de mijloc sunt mai dezvoltate; a treia pereche este subdezvoltată.

În maxilarul superior, incisivii sunt largi, curbați și separați unul de celălalt, în special ultima a treia pereche; prima și a doua perechi sunt îndreptate în jos și viziunea mistrețului dinții cu același nume din cealaltă parte.

Incizorii îngustați în formă de dalta a maxilarului inferior sunt direcționate aproape direct înainte, situate aproape unul de celălalt; doar alveolele ultimei a treia suprafete sunt uneori separate de cele vecine, precum și de colți, cu un decalaj de mm. Între incisivii și colții din maxilarul superior există un decalaj fără dinți mai semnificativ cu lungimea de ,5 cm. Lungimea coloanelor inferioare la bărbații adulți este de cm.

Fața lor din spate, spre deosebire de alte tipuri de porci, este mai lată decât exteriorul și ștersă de suprafața frontală a îndoitului în lateral și în sus a colțurilor superioare. Suprafața de ștergere a caninilor inferiori și superiori surprinde partea superioară a dintelui.

Cum se face un pandantiv realizat din caninul mistretului Sistemul de dinți pentru mistreți

Aceasta condiționează, pe de o parte, claritatea viziunea mistrețului claritatea constantă, iar pe de altă parte, limitează creșterea lor, în special cele superioare și lungimea lor. În cazuri rare, când abraziunea nu capătă partea superioară a caninilor superiori, acestea din urmă continuă să crească și, îndoind inelul în sus și în interior, pot străpunge oasele nazale.

Aceste cazuri de regăsire excesivă a caninelor, cu toate acestea, ar trebui să fie atribuite anomaliilor, și nu normei. Dintre molari, cele mai recente rădăcini posterioare M3 și M3 sunt cel mai bine dezvoltate. Tuberculii de pe spatele acestor dinți ipocon formează de obicei un rând suplimentar; ipoconul este deosebit de bine dezvoltat în mistreții din partea de vest a gamei. Viziunea mistrețului în fața ultimului dinte de rădăcină posterioară scade treptat în dimensiune.

Habitatul și distribuția mistreților Strămoșul mistrețului modern al Palearcticii este probabil S. Cele mai vechi rămășițe legate de mistreți sunt cunoscute din primele straturi cuaternare din Siria și Insulele Britanice, iar în Pleistocen, mistreul a locuit în regiunile temperate și calde din sudul, vestul și estul Europei și, cel puțin, Asia Centrală.

În prezent, aria de distribuție a acestei specii se extinde de la Atlantic la Oceanul Pacific și acoperă nordul Africii, centrul, viziunea mistrețului și estul Europei, precum și Asia Mică, Asia de Mijloc, Centrală și de Est la nord de Himalaya, până în sudul Siberiei, Transbaikalia, Orientul îndepărtat și unii insule din Japonia inclusiv.

În trecut, raza de acțiune a fost și mai largă și, pe lângă insulele britanice, a inclus și partea de sud a Peninsulei Scandinave, unde în prezent nu există mistreți. În Rusia, aria de distribuție a mistreților a scăzut semnificativ deja în timpul istoric. Pe vremea principatului Novgorod, de exemplu, în secolul al XIII-lea au existat multe mistreți în apropiere de Novgorod însuși. Kirikov, Formozov face legătura dintre limita nordică a distribuției mistreților cu o linie de adâncime medie maximă de zăpadă de 30—40 cm.

Pe lângă adâncimea acoperirii de zăpadă, gradul de îngheț al solului joacă, fără îndoială, un rol important de limitare adică, temperaturile de îngheț de iarnăceea ce face ca săpa solul în căutarea hranei. În ceea ce privește teritoriul SSR ucrainean și moldovean, încă din anii 30 ai secolului trecut, mistrețul era o fiară frecventă în toate pădurile Volyn și Podolia Eichwald, În plus, nu numai că a găsit în zonele inundabile ale râurilor mari, dar a intrat chiar în stepă de-a lungul văilor micilor râuri.

La mijlocul secolului trecut a fost o fiară obișnuită în părțile de nord ale provinciilor din Kiev și Cernigov. Biologia mistreților Habitatele mistreților sunt diverse și depind în mare măsură de condițiile naturale ale unei anumite zone. Poate să locuiască văi și delte de râuri mari și mici, terenuri de coastă, păduri, munți, până în zona alpină.

În anumite anotimpuri, el nu evită nici măcar peisajele deșertate.

“Mistreţul cu colţi de argint” de Ştefan Augustin Doinaş – o lectură hermeneutică | Părerea mea!

Încă viziunea mistrețului pentru porcii sălbatici este tendința de a se lipi de locuri mlăștinoase umede din apropierea iazurilor, unde puteți găsi bălți cu noroi în care le place să înoate.

Sezonalitatea habitatelor este determinată în mare măsură de prezența și accesibilitatea aprovizionării cu produse alimentare.

O condiție prealabilă este și prezența adăposturilor de încredere în zona habitatului. Ca ultimul mistreț, există păduri dense de stuf, arbuști prăjiți și împletite, buruieni înalte, cute, lăstari tineri din păduri de conifere. Mistrețul nu numai că trece liber, dar se grăbește și în locuri unde este aproape imposibil să treci nu numai către persoană, ci și pentru câine.

În aceste condiții, întregul corp al animalului este fluidizat, eficient, lateral comprimat, cu picioare scurte, cu capul conic și ochi mici, adânci. În regiunile vestice ale Europei în Belovezhskaya Pushcha și în pădurile din Belarus, Ucraina Polessye, în regiunile Smolensk și Bryanskhabitatele umede preferate ale mistreților sunt zonele umede inferioare ale pădurilor mixte și cu frunze largi.

În zonele dens populate, acestea sunt păstrate în zonele cele mai îndepărtate ale pădurii, în apropierea râurilor și a pâraielor, cu pajiști de stuf înalt.

Toamna și iarna, în special în anii cu ghinde abundente, livezile sunt habitate tipice. În Carpații de est în perioada de vară, mistreții se ridică în munți deasupra zonei pădurilor strâmbe și pasc noaptea în poieni deschise. Stațiile lor preferate sunt albiile de stuf din câmpurile inundate ale râurilor mari Kuban, Terek, Kuma, Kura etc. În timpul zilei, mistreții se ascund în mănunchiul de stuf, călcând numeroase căi divergente în toate direcțiile.

Noaptea ies pentru a se hrăni în locuri mai deschise - pajiști, câmpuri și chiar la grădini de legume. La munte, mistreții aderă mai ales la zona de pădure. Caracteristicile de sezon în plasarea mistreților sunt determinate de aprovizionarea cu hrană, iar iarna, în plus, de natura apariției zăpezii; capac.

O parte semnificativă a mistreților femele cu porci, masculi bătrâni petrece vara în zona inferioară a pădurii, în zona culturală; o parte din viziune binaurală masculi tineri, pui, porci singuri se ridică în munți, părăsind adesea zona pajiștilor alpine până la m deasupra nivelului mării.

Încă de la sfârșitul verii și toată toamna, cea mai mare parte a animalelor a fost concentrată viziunea mistrețului livezi de fructe sălbatice măr, pere, prune de cireș și nuci stejar, fag, castan, plane.

timp de lucru viziune nouă

De prezența ghinde și nuci căzute, locația animalelor în timpul iernii depinde, de asemenea, într-o mare măsură. Cu toate acestea, adâncimea acoperirii cu zăpadă este, de asemenea, un factor limitativ în acest moment.

remedii populare pentru refacerea vederii

Cu o adâncime de zăpadă de cm, este foarte dificil să te miști și să obții mâncare, chiar și pentru animalele mari. În unele cazuri, mistreții nu evită apropierea așezărilor umane. Sunt cunoscute pe larg daunele aduse culturilor localizate chiar și pe parcele personale.

În câteva locuri pe timp de iarnă, porcii sălbatici sunt ținuți în apropierea stâncilor de fân, care servesc ca viziunea mistrețului împotriva frigului și ca sursă de hrană pentru ei.

Nutriția mistreților Toți membrii familiei de porci, inclusiv mistreții, sunt omnivori. Alături de alimentele vegetale care constituie dieta lor principală, porcii sălbatici mănâncă cu nerăbdare produse viziunea mistrețului disponibile, de la viermi de pământ la cadavre de păsări și mamifere mari.

De la ce vârstă este un mistreț considerat adult. Semne morfobiologice ale mistreților

Compoziția hranei vegetale depinde de condițiile naturale ale zonei habitatului și variază sezonier. O componentă constantă a hranei mistreților, în special în absența sau deficiența pomilor fructiferi, sunt plantele erbacee atât sub forma părților lor subterane rizomi, tuberculi, bulbicât și în sol.

Le sanglier ailé est l'emblème de la famille Bei Fong.

Într-o serie de regiuni din Asia Centrală, rizomele și lăstarii de trestie, cattail și alte plante de coastă constituie, cu excepția hranei pentru animale, aproape singura sursă de existență a mistreților pe tot parcursul anului. Părțile verzi supraterane ale plantelor erbacee cereale, furaje sunt cele mai importante în hrana mistreților primăvara și începutul verii.

În rezervația naturală din Caucaz, plantele sălbatice, usturoiul sălbatic, whorlose, orhis, sorel, miez, manșetă și unele altele aparțin numărului de plante din care mănâncă părțile viziunea mistrețului deasupra Donaurov și Teplov, În partea inferioară a Volga, mâncarea preferată a mistreților este fructul unei nuci de apă chilima. Proporția plantelor erbacee din dieta mistreților din zonele forestiere a fost redusă foarte mult de la sfârșitul verii, când fructele se coace și cad, iar ulterior nuci.

Dintre fructele sălbatice, mistrețul din Caucaz este cireșe, cornel, prune de cireș, mere, pere. Cea mai mare preferință este dată celor din urmă.

Vânător muşcat de gât de mistreţ, în comă la spital. Când atacă porcul sălbatic

Împreună cu carnea, se mănâncă și oasele fructelor, anterior zdrobite de molari. Pentru o parte semnificativă a anului, uneori de la șase până la șapte luni, din septembrie până în aprilie, principalul aliment al mistreților din zonele forestiere este fructele nucilor - stejar, castan, fag, nuc, pomi, fistic și mai puțin obișnuit viziunea mistrețului.

Cea mai mare importanță este stejarul, distribuit pe scară largă în partea europeană a gamei de mistreți. Ghindele servesc ca hrană pentru porcii sălbatici, uneori chiar primăvara, în stare germinată. Mâncarea pentru animale de mistreț este extrem de diversă.

Unul dintre primele locuri este ocupat de viermi de pământ și larve de insecte gândaci soli, gândaci negri care trăiesc în pământ. Ocazional, insectele adulte, în special gândacul mare, sunt, de asemenea, consumate cu ușurință și în anii de reproducere a lăcustelor.

De asemenea, se hrănesc cu melci, prind broaște. În acest caz, săpăturile rozătoarelor asemănătoare cu șoarecele sunt excavate, rămășițele acestora fiind adesea găsite în stomacul lor.

Principala hrană a mistreților vara este, potrivit lui B. Shtegmanpeștele rămas după o inundație de primăvară în lacuri de uscare închise de-a lungul malurilor canalelor.

asocierea viziunii

Cantitatea maximă de mâncare mâncată de un mistreț adult în timpul unei alimentații este determinată la kg; Dinnik în stomacul mistrețului pe care l-a ucis a fost găsită o jumătate de găleată de ghinde mestecate.

Dacă există o penurie sau dificultate în obținerea hranei iarnase consumă ciuperci, rădăcini, scoarță și chiar ramuri de copac, mușchi, frunze uscate, lemn putred. Nu evitați cadavrele de animale.

Stilul de viață al mistreților Mistreții, de regulă, sunt păstrați în grupuri mici, rareori mai mult de de animale, deși efectivele de peste de animale sunt rareori întâlnite în Ussuri taiga. De obicei, un grup este format dintr-o femelă și urmașii viziunea mistrețului. Tinerii stau viziunea mistrețului mama lor un an și jumătate la doi ani, așa că două generații merg de obicei cu ea - asta și anul precedent.

Mai multe femele cu purceii lor pot fi combinate într-o singură turmă; Mai mult decât atât, nu numai că merg, ci și se îmbină. Modul de viață al unui mistreț, ciclul său sezonier și diurn depind puternic de condițiile naturale, de randamentul culturilor, de gradul de persecuție de viziunea mistrețului oameni.

Cazarea sezonieră este deosebit de pronunțată în zonele muntoase. Vara, o parte din animale, după cum sa menționat deja, se ridică în munți, în zonele alpine și subalpine. În timpul iernii, acoperirea cu zăpadă obligă o mare parte a populației să se concentreze în zona pădurilor de foioase, ceea ce este cel mai favorabil în această perioadă și în furaje Donaurov și Teplov, Vara, în zona de pădure din partea europeană a gamei, mistreții preferă creșteri tinere de păduri, mlaștini de stuf și maluri de râu; Toamna și iarna se petrec în livezi, care asigură cea mai bună bază de furaje în timpul recoltării ghindei.

Am menționat deja migrațiile sezoniere ale mistreților din regiunile deșertice. Dacă mistreții nu sunt urmăriți, atunci pot ieși la masă în timpul zilei și se pot odihni lângă locul de hrănire. În același timp, porcii sunt adesea forțați să facă tranziții către un loc de hrănire de km.

Mișcările zilnice au o amplitudine mare în perioada de maturare în masă a fructelor și a nucilor, precum și în perioada de prăjire; acestea sunt reduse iarna datorită adâncimii de zăpadă și îngheț. Mișcarea mistreților în delte și în văile râurilor este relativ mică.